Acceptera tidens flöde

De senaste månaderna har varit fullbokade för egen del. Jag kände inledningsvis att det skapade en del frustration hos mig. Kunde inte riktigt hålla uppe träningsvolymen och flera personliga projekt fick för stunden läggas åt sidan. Som att skriva på bloggen exempelvis. Men även att fortsätta med mitt minimalistprojekt att både städa upp och att sälja en hel del materiel. Att fortsätta vara aktiv på sociala medier och planera nya kurser och materiel.

Det har blivit många dagar borta från bostaden. Sovit på hotell, kursgårdar, vandrarhem och andra mer spartanska sovplatser. Det har också skapat utrymme för en del filosofiska funderingar på kvällarna ihop med kollegor som i stort befunnit sig i samma situation som mig. Till slut landande vi i någon slags acceptans av tidens flöde. När man jobbar med kursverksamhet över hela Sverige går det inte heller att kontrollera alla faktorer. Vissa av platserna vi kommit till har inte sett ut som vi tänkt oss. Gästföreläsare har blivit sjuka eller avbokat av andra skäl. Deltagare har inte alltid dykt upp eller det har saknats rum när det ibland dyker upp för många. Det enda man kan göra är att hantera det som går att göra i nutid, och försöka oroa sig mindre över att det inte alltid finns tid till att planera morgondagen på det sätt som man skulle vilja.

Tid och stress är ofta ord som kopplas ihop. Men egentligen är det väl inte att just tiden går som vi blir stressade över, utan vad vi hinner göra i form av planering och förberedelser. Det gäller att välja sina axiom. Jag har gradvis under hösten fått gå från att postulera ”jag är duktig på planering” till att landa i ”jag kan det här, jag har gjort det mängder av gånger”. Kanske låter simpelt men för mig var det en längre mental sträcka att hamna där. I princip all verksamhet i Sverige idag präglas av ’just in time’ och vi märker av detta på många av våra uppdragsgivare och underleverantör också. Det ger för mig en viss känsla av otrygghet. En känsla som jag känner att jag måste fortsätta arbeta med. Allting går inte att förbereda till den grad jag skulle vilja. Även om det för mig som ’prepper’ innebär att själva definitionen av trygghet är att säkerhet är förutsägbarhet. Men ibland måste man släppa kontrollen och acceptera tidens flöde.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *