September har varit en skakig månad både på börsen och i min portfölj, men som slutat med positiva utvecklingar. När det gäller börsen i stort så har det gått ner och upp i två större svackor under månaden som säkerligen orsakat lite nervositet på marknaden. Jag har inte ägnat mig åt någon aktiv trading med köp och sälj men har däremot kraftigt koncentrerat mina innehav.

Haft mer tid under veckorna i september och analyserat mina innehav. Funderat på vad som är det viktiga på kort sikt för portföljen för mig. För att komma dit jag vill på ett par års sikt måste jag öka värdeökningen, och därmed också risken. Jag märker också mentalt att jag upplever mindre stress med få innehav, vilket säkerligen är motsatt vad många andra upplever. När det gäller high risk / high reward scenarion tycker jag det finns två grundläggande varianter att jobba med. Du hittar en till synes nedtryckt aktie och hoppas den skall göra comeback, eller du hittar en aktie med momentum och hoppas den skall fortsätta jobba uppåt.

På mitt Avanzakonto har jag tidigare köpt in mig i Millicom. Jag tycker den är ett exempel på en nedtryckt aktie som har goda förutsättningar att göra en ordentlig comeback under det kommande året. Jag har därför för de kommande månaderna bestämt mig för att gå all in i Millicom på Avanza. Det kommer att analyseras löpande men vill i alla fall se en utveckling på 20% innan jag börjar skala ner och sprida innehavet igen. Nedan är utvecklingen för min Avanzaportfölj i september månad.

På mitt Nordnetkonto hade jag under sommaren ett antal kandidater för aktier med momentum. Under höstens gång har dock Evolution Gaming varit den aktie med mest uppmärksamhet kring och därför också med det största utbudet av analyser. Jag har läst ett flertal mycket övertygande rapporter och när Evo dippade neråt 555 kr skalade jag även om denna portföljen rejält. Även här slutade det i all in när Evo i många aspekter framstod som den starkare kandidaten. Nedan är utvecklingen för min Nordnetportfölj i september månad. (Obs, Nordnets procent klarar inte riktigt av hävstång och är oftast missvisande)

All in scenarion är givetvis en hög risk. Jag vill lyfta fram detta för vilka skandaler som helst kan gömma sig bakom kulisserna på de stora bolagen. Framför allt efter min resa i Swedbank. Jag är också en hyfsat aktiv förvaltare och ägnar tid i princip alla dagar på året åt att följa börsen och mina innehav. Det kan därför svänga snabbt både i strategi och innehav, men just nu är detta två aktier som jag (givetvis) tror väldigt mycket på. Känner du att du inte har en klar strategi just nu välj en stabilare fond eller håll dig likvid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *