Vardagsprepping

”En podcast om prepping, eller rätt och slätt hemberedskap”. Bakom Vardagsprepping hittar vi Martin som tillsammans med sin son producerat hela 76 videos om prepping, friluftsliv och hemberedskap på YouTube. Bloggen passerade för ett tag sedan 200 inlägg och har många bra tester av utrustning. Strax innan sommaren startades det också en podd med samma namn med än så länge 12 avsnitt.

Här pratar Martin själv, eller intervjuar olika individer som inte alls är förberedda och blandar det med personer som har kommit väldigt långt i sin prepping. Fokus än så länge på att komma igång med sin hemberedskap och olika trösklar för det. Rekommenderas både för personer som är helt nya inom hemberedskap, och personer som jobbat med sin hemberedskap så länge att de glömt bort hur det var i början.

Beredsam

”En podd om hemberedskap, prepping, överlevnad samt kriser och katastrofer av Anna Maria Stawreberg, Niklas Kämpargård och Herman Geijer. Beredsam görs med stöd av ABF och spelades in i Soundtelling i Stockholm.” Herman Geijer har gjort sig ett namn som Sveriges främst zombieöverlevnadsexpert, men podden beredsam har ett fokus på svensk krisberedskap.

Än så länge 26 avsnitt med huvudsakligen intervjuer med olika experter inom svensk krisberedskap. Bredden är stor och tar upp både individuella frågeställningar kring den egna hemberedskapen och ur ett samhällsperspektiv med exempelvis skyddsrum. Trion bakom podden har skrivit ett flertal böcker inom hemberedskap och har djupa kunskaper inom sina fält. Där det saknas tas externa experter in och ger sitt perspektiv. Detta skapar en podd som jag känner framför allt ger många konkreta svar på de olika frågeställningarna.

Hemberedskap

”Hemberedskap, podden som pratar om dina förberedelser inför krisen. Niklas Larsson och Anette Staff, utbildad rådgivare i hemberedskap, samtalar om hemberedskap och prepping.” Podden har släppt 73 avsnitt och har varierat i tema genom de olika säsongerna.

Jag är alltså en av personer i duon bakom podcasten Hemberedskap. Det startade med en första säsong som var ett komplement till våra föreläsningar om grundbehoven. De avsnitten höll så varierande ljudkvalité att vi numera spelat in dem på nytt och jag rekommenderar att börja lyssna på avsnitt 50. Därefter kan man starta om på avsnittet ”Vad innebär det att vara en prepper”. Vi pratar om både konkreta åtgärder och mer filosofiska funderingar kring ämnet hemberedskap.

Podd är ett bra sätt att öka sin kunskap inom hemberedskap under tiden som man gör något annat. Pendling till arbetsplatsen, promenader, städning och andra sysslor som inte kräver full uppmärksamhet. Om du inte lyssnar på podd idag så ladda ner en app, exempelvis Himalaya, och lyssna på någon av dessa podcasts.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *