För 1000 dagar sedan var jag lite vilsen får jag erkänna. Hade gett upp helt på att skriva klart de sista uppsatserna för att slutföra min universitetsexamen. Grubblade en del, försökte luska ut en vettig väg framåt, hittade några tänkbara alternativ som till slut blev tydliga målsättningar. Och vilken resa det har varit. Jag har hunnit med att starta ny ”karriär”, varit chef för 78 anställda, säga upp mig och köra vidare på egna förutsättningar och enskild firma. Då hade jag ingen aktieportfölj, idag ligger det samlade värdet på mina portföljer över 4 miljoner. Jag hade ett odefinierat vagt intresse för självledarskap, i år håller jag 8 weekendkurser i Ledarskap på 4-stjärniga hotell. Och framför allt är jag helt övertygad om att tydliga mål och fokus är det som får våra liv att utvecklas.

På resans gång har jag också upptäckt att för mig funkar tydliga siffror och SMARTa mål allra bäst. När jag vet exakt vad som skall uppnås och jag kan mäta om det går åt rätt håll eller inte. Jag tror också att det är så för de allra flesta människor men att många inte riktigt vågar eller kan formulera sig i exakta målsättningar. Så 7 januari 2021 till 4 oktober 2023 är det dags för nästa 1000 dagars utmaning.

Fysisk hälsa

Fortsätta röra mig minst 15 000 steg varje dag men inkludera löpning minst 3 gånger i veckan till ett genomsnitt av 20 000 steg per dag på årsbasis. Målsättningen för de kommande 1000 dagarna är därför 20 miljoner steg och jag kommer använda Fitbit för att tracka den utvecklingen. Styrketräna på gymmet 2 gånger i veckan i genomsnitt varje månad, men fortsätta att göra armhävningar och squats varje morgon som en del i min morgonrutin. Totalt 300 gymbesök och 100 000 armhävningar / 200 000 squats under perioden. Ta upp löpningen igen seriöst och tävla i 100 miles trail hösten 2023. Det långsiktiga målet för denna träningsnivå är att minska mitt kroppsfett till 12% men även att få en spänstigare och muskulösare kropp med god rörlighet. Haft problem med ryggen under den föregående perioden som hade många kontorstimmar och kommer göra särskilt riktade insatser för den.

Ekonomi

Målsättning på 15% CAGR på portföljen genom att våga ta risker och hitta kursvinnare. Minska riskerna allt eftersom portföljen närmar sig målet på 6 miljoner 4 oktober 2023. Redan 2021 fortsätta resan mot F.I.R.E och gå ner till halvtid i externa uppdrag. Hälften av den tiden vill jag lägga på befintliga uppdrag och andra delen på att utveckla verksamheten mot nya kunder och uppdrag. Lägger därför ett medvetet lågt budgetmål på 225 000 kr för 2021. Har kvar mitt engagemang i Försvarsmakten och andra uppdrag som går utanför den budgeten och siktar på 20k netto per månad i snitt utanför börsen. En minskning från 2020 då jag snittade 30k netto varje månad.

Digital närvaro

Fortsätta med podden Hemberedskap men dra ner utgivningstakten efter våren, producera 47 avsnitt under de kommande 1000 dagarna. Satsa mer tid på att lära mig e-learning och hålla kurser digitalt med målsättning att producera och publicera 10 stycken e-learningkurser. Vara mer aktiv på bloggen och skriva minst 2 inlägg per månad. Eftersom jag själv har mycket nytta av Google Maps när jag reser vill jag också vara aktiv som Google Guide och nå level 7 i mitt bidragande.

Kunskap

Läsa 40 böcker om varierande ämnen. Gå 3 kurser i fotografering. Lära mig videoredigering och e-learningplattform. Träna upp min spanska till en nivå att kunna genomföra enklare konversationer i affärer och på restaurang.

Resande

Resa till spansktalande platser minst 3 gånger för att öva på min spanska. Besöka 6 nya länder som jag inte varit i tidigare. Jag har redan nu en plan för mitt resande då det är en stor passion för mig och troligen blir det åtta resor utomlands med start i december 2021 då effekterna av covid-19 har minskat med resultat av vaccineringen.

Hemmet

Vara mer närvarande hemma och delta i mina barns fritidsaktiviteter. Skapa en mer minimalistisk stil och syfte i vår lägenhet som just nu renoveras med helt nytt kök, ny badrum, byte av alla fönster och dörrar. Inventera alla mina ägodelar som tyvärr blivit många och diversifierade av olika intressen genom åren.

Jag har redan nu också börjat sätta lite mål bortanför dessa 1000 dagar mest för att få ihop en lista över vad jag INTE skall fokusera på den kommande perioden. Dollarmiljonär, tyska på konversationsnivå, ny bil till familjen och körkort till dottern exempelvis. Men jag tror också på iterativa processer och det kanske blir något helt annat när jag betraktar det med ny kunskap och förutsättningar. Det är ok att ändra mål, men det är väldigt viktigt att ha dem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *